Felix, Jonte, Kålle, Martin
Besim, Egzon B, Oliver, Nderim
Kenan, Miri

Bänken: Sahki, Benneth, Egzon A, Leo, Ola

En premiär som var efterlängtad. Men inte det förbaskade aprilvädret, som kan vara allt mellan 15-20 gr varmt med sol till ca 2 gr och blötsnö.
För att återgå till rubriken. Jag var först till Skottorp och när jag väl kom in i omklädningsrummet som var tilldelat gästerna möttes jag av ett riktigt utkylt omklädningsrum.
Hade kanske varit på sin plats att värmen hade varit påslagen någon timme innan. Vädret och kylan blev nu istället det som alla fokuserade på.
När väl alla hade pälsat på sig var det bara att ge sig ut och värma upp. Det som inte dödar – härdar sägs det, men det vet i tusan om det stämmer på det blå laget.
Dagens spelare är lite känsliga. Jag har själv varit med om en premiär där vi innan och i paus fick sopa linjerna rena från snö.

Walldia har gjort en del förändringar i uppställningen. Egzon B har flyttat upp centralt på mittfältet och bredvid sig har han fått Oliver Håkansson - ett nyförvärv som ser ut att bli ett bra tillskott, han dök upp i veckan och eftersom han inte spelat i någon förening sen 2010 (LTIK) var det snabb karens som gällde. En stabil kille som kan ta för sig, och med tanke på att han lirar hockey också så vet han hur man tacklar en motståndare.
Egzon B flyttar upp på mittfältet för att komma närmare SIF:s speluppläggare Petter Gustafsson. I Walldia saknas bl.a den duktige ytterspringaren Qerim Mustafa och den målfarlige Alban Zeqiraj som ännu inte är kurant efter sitt nyckelbensbrott mot Våxtorp i allianscupen.

När matchen väl var igång syns det direkt vilka som är mest taggade, och det är inte Walldianerna.
Hemmalaget tar kommandot omgående och Walldiaspelarana får mest ägna sig åt defensiva uppgifter. Jocke i Walldiakassen i ny röd fin målvaktströja dagen till ära ska slippa att frysa. Det dröjde dock till 10 minuter tickat fram på matchuret innan jag noterar första Skottorpschansen. Det sker efter ett dåligt uppspel i Walldias backlinjen och en gröntröja får en chans som dock Jocke räddar till en som blir två resultatlösa högerhörnor. Några minuter senare får Oskar Moberg en möjlighet där man med Skottorpsögon nog hade förväntat sig bättre utdelning än en bananskruv en bra bit utanför.
Gröntröjorna är riktigt taggade vilket syns i domarrapporten. Man lyckas få ihop 3 gula på 16 minuter. Det är många fula tacklingar med dubbarna före som belönas med ostskivor av domare Kyqyku.
Hemmalagets chanser avlöser varandra och den Walldian som syns mest är Jocke i Walldiakassen.
Skottorp tar också ledningen med 10 minuter kvar när nr 7 Per-Robert Andersson satsar på ett distansskott som skruvar sig ur Jockes räckvidd och sitter högt i burgaveln till vänster om Jocke Sörensen. Rättvist som matchen sett ut så långt.
Framåt är det bara Skottorp i första halvlek. Det finns inte en enda situation där Walldia skapar något framåt som jag noterar. Walldiaspelarana är på tok för tama, det är bara att konstatera. Funkar det inte spelmässigt kan man i alla fall kämpa. Det är det Skottorp rider på under första halvlek. Man har nog 6-7 bra tillfällen, Walldia skapar inte en ordentlig målchans under första halvlek.
Till andra halvlek görs ändringarna att Martin Måbring och Felix Karlsson går ut och ersätts av Sahki och Benneth på ytterbacksplatserna.
Vädret har inte blivit bättre, tvärtom, nu kommer det nederbörd också i form av regn/blötsnö. Det känns eländigt….

Andra halvlek ska dock bli lite roligare sett med Walldiaögon. Lite omjusteringar gjordes i paus och vi var alla överens om att det skulle bli bättre.
Walldia gör också ett bättre jobb trots motvind. Man tar kampen på ett annat sätt än i första halvleken. Leo och Egzon A har också kommit in efter pausen. Walldia skapar nu också en del framåt. Ofta sker det genom spelande tränaren Nderim Peci som hittar lite bättre ytor på vänsterkanten nu än i första halvleken.
Hemmalaget fortsätter med sin viljeinriktade fotboll men får nu lite bättre mothugg från grannen i norr. Planen är inte bra vilket syns stundtals på ”Bambi på hal is” Look a like moves. Det faktumet gör också att en del närkamper ser våldsammare ut än vad de är. Vi väntar bara på första utvisningen i matchen eftersom det delats ut en del ostskivor, flest till hemmalaget.
Walldia är bättre i andra halvlek och vi väntar bara på en kvittering. Chanser fanns och med tanke på hemmalagets ineffektivitet så fanns hoppet. Sista 20 minuterna ska bli dramatiska. Nderim kommer fram till vänster och får in bollen till Miri som nickar utanför. Sörensen räddar med en fotparad med drygt 10 kvar. Walldia ställer om och än en gång är det Nderim till vänster som likt tidigare tillfällen hittar Miri som denna gången från nära håll kan lirka in kvitteringen.
En liten chock för hemmalaget kan jag tänka mig som nu gör allt för att på nytt ta ledningen. En del varianter som skulle platsat på oscargalan. På tal om Oscar så är frågan om inte Oscar Moberg skulle åkt ut eftersom han redan hade kort när han löper in i straffområdet och med ett döende svanen fall försöker filma sig till en straff. Domherren går dock inte på den varianten utan vinkar avvärjande.
Tyvärr är inte Walldia tillräckligt försiktiga i slutminuterna. Man skulle backat hem med laget de få minuter som återstod och varit rädda om den poängen man hade.
Nu tillåts Skottorp få någon chans till och när Walldias högerförsvar inte får undan bollen i slutminuten hittar Petter Gustafsson nämnde Moberg som kan raka in segermålet. Surt och snopet för Walldia som ryckte upp sig ordentligt i andra halvlek.

Sammanfattning:
Sett till hela matchen vinner Skottorp rättvist. Men med tanke på uppryckningen i andra halvlek hittade vi flera ljusglimtar i Walldia som jag nog tror blir bättre och bättre för varje match. Det är ett gott gäng som nu kommit in i Walldia och kan vi bara få en stomme som spelar hela tiden så blir det en annan stabilitet att luta sig mot.
Bästa Walldian i premiären är Jocke i målet, Kålle i backlinjen samt Oliver på mitten gör också bra insatser sett över hela matchen. Andra halvlek är alla godkända.